Waarom storytelling jouw yoga business gaat helpen 

Dit lees je allemaal in deze blog!

Ik geloof in storytelling. Sterker nog; ik geloof dat iedereen zijn of haar eigen verhaal heeft. En wat jouw verhaal is, is hetgeen dat jou zo uniek maakt. Het vertellen van jouw verhaal gaat ervoor zorgen dat wat jij doet en wilt herkenbaar wordt. En zo maak je de cirkel steeds meer rond. In deze blog vertel ik jou meer over hoe storytelling jou gaat helpen. Lees je mee?

Storytelling kan een hoop voor je onderneming betekenen. Want alles valt of staat met een paar belangrijke punten. Eén van die punten is het consistent leren vertellen van verhalen. Elke dag is een nieuw verhaal. En een maand in het leven van jou als yogadocent is een aaneenschakeling van de mooiste kleine verhalen. Ik noem die vaak verhaallijnen. Door deze verhaallijnen consistent te vertellen gaat jouw potentiele doelgroep jou steeds meer leren kennen. Maar dat niet alleen, het zorgt er ook voor dat je steeds meer een expert status gaat krijgen. Want jij, jij hebt verstand van zaken!

Storytelling: the Universe is made of stories not of atoms 

Deze quote is zo belangrijk voor mij: the Universe is made of stories not of atoms.  

Want dit is precies waar ik in geloof. De wereld waar wij vandaag de dag in leven is opgebouwd uit verhalen. We kopen niet meer iets omdat we het in pure essentie nodig hebben. Alhoewel, kijk maar eens op de verpakkingen van wat je eet. Wedden dat daar een verhaal opstaat? Misschien in afbeeldingen, misschien in tekst. Maar onbewust maken we heel veel keuzes op basis van de verhalen die we horen. 

Dat is overigens niet iets verkeerds hoor. Want juist door verhalen weten we beter wat wel goed bij ons past en wat niet. We zijn ons meer bewust van onze behoefte. Door als yogadocent in te spelen op die behoefte kun je ook beter ontdekken welke deelnemer bij jou past. Want wat ik altijd zeg is: yoga is voor iedereen, maar jij bent niet voor iedereen! 

Leer jouw unieke doelgroep aanspreken 

Storytelling gaat jou dus helpen om jouw persoonlijke verhaal, jouw persoonlijke missie en jouw persoonlijke intentie om te zetten in een helder en grijpbaar verhaal. Dat verhaal gaat jou vervolgens weer helpen om de juiste doelgroep naar je lessen te krijgen. Of om die retraitedag vol te krijgen. En vooral ook om jouw unieke doelgroep vanuit jouw persoonlijke kern te kunnen helpen. 

Extra: 10 tips om je doelgroep aan te spreken

Hier zijn 10 tips om door middel van storytelling je unieke doelgroep als yogadocent aan te spreken op social media en je website:

  1. Ken je doelgroep: Onderzoek en begrijp wie je doelgroep is, wat hen motiveert en waar ze naar op zoek zijn. Dit stelt je in staat om gerichte en relevante verhalen te creëren die aansluiten bij hun behoeften.

  2. Wees authentiek: Wees jezelf en deel je eigen ervaringen als yogadocent. Dit creëert een oprechte verbinding met je doelgroep en laat hen zien dat je begrijpt waar ze doorheen gaan.

  3. Vertel persoonlijke verhalen: Deel persoonlijke anekdotes en ervaringen die relevant zijn voor je doelgroep. Dit maakt je menselijk en betrouwbaar, en inspireert anderen om zich met jou te verbinden.

  4. Focus op de transformatie: Vertel verhalen die laten zien hoe yoga levens kan veranderen. Benadruk de positieve effecten van yoga op zowel fysiek als mentaal welzijn en laat je doelgroep zien hoe ze kunnen groeien en bloeien door jouw begeleiding.

  5. Gebruik beeldende taal: Maak gebruik van kleurrijke en beeldende taal om je verhalen tot leven te brengen. Beschrijf emoties, sensaties en ervaringen op een levendige manier, zodat je doelgroep zich kan inleven in het verhaal.

  6. Maak gebruik van multimedia: Combineer tekst, afbeeldingen en video’s om je verhalen kracht bij te zetten. Visuele content trekt de aandacht en maakt je boodschap memorabel.

  7. Creëer een rode draad: Bedenk een overkoepelend verhaal dat je gedurende een bepaalde periode of campagne kunt delen. Dit creëert consistentie en betrokkenheid bij je doelgroep.

  8. Inspireer en motiveer: Vertel inspirerende verhalen over mensen die door yoga hun leven hebben getransformeerd. Laat zien welke obstakels ze hebben overwonnen en hoe ze hun doelen hebben bereikt. Dit motiveert je doelgroep om ook actie te ondernemen.

  9. Moedig interactie aan: Stimuleer je doelgroep om hun eigen verhalen te delen en betrokken te raken bij jouw community. Stel vragen, nodig uit tot reacties en reageer op opmerkingen om de dialoog gaande te houden.

  10. Wees consistent: Blijf regelmatig verhalen delen en zorg voor een consistente stijl en toon. Dit helpt bij het opbouwen van herkenning en vertrouwen bij je doelgroep.

Kickstart jouw Yoga Business & Storytelling

Wil jij precies leren hoe je aan de slag kunt met storytelling voor jouw business? Mis dan  deze kans niet om nog meer te leren over storytelling en het aanspreken van jouw unieke doelgroep als yogadocent! Meld je nu aan voor de online cursus Kickstart jouw Yoga Business en ontdek hoe je met krachtige verhalen je yogabusiness naar een hoger niveau kunt tillen. Leer de geheimen van effectieve storytelling, ontdek hoe je jouw unieke doelgroep kunt bereiken en vergroot je impact op social media en je website.

gratis in je mailbox!

Wil jij als yogadocent graag een sterke band opbouwen met jouw unieke doelgroep op Instagram? Ben je op zoek naar inspiratie om dagelijks boeiende content te delen in je stories?

Deze gratis contentkalender voor yogadocenten is er om jou te helpen bij het creëren van boeiende en betekenisvolle verhaallijnen op Instagram Stories voor de komende vier weken!