Waarom storytelling jouw yoga business gaat helpen 

Ik geloof in storytelling. Sterker nog; ik geloof dat iedereen zijn of haar eigen verhaal heeft. En wat jouw verhaal is, is hetgeen dat jou zo uniek maakt. Het vertellen van jouw verhaal gaat ervoor zorgen dat wat jij doet en wilt herkenbaar wordt. En zo maak je de cirkel steeds meer rond. In deze blog vertel ik jou meer over hoe storytelling jou gaat helpen. Lees je mee?

Storytelling kan een hoop voor je onderneming betekenen. Want alles valt of staat met een paar belangrijke punten. Eén van die punten is het consistent leren vertellen van verhalen. Elke dag is een nieuw verhaal. En een maand in het leven van jou als yogadocent is een aaneenschakeling van de mooiste kleine verhalen. Ik noem die vaak verhaallijnen. Door deze verhaallijnen consistent te vertellen gaat jouw potentiele doelgroep jou steeds meer leren kennen. Maar dat niet alleen, het zorgt er ook voor dat je steeds meer een expert status gaat krijgen. Want jij, jij hebt verstand van zaken!

Storytelling: the Universe is made of stories not of atoms 

Deze quote is zo belangrijk voor mij: the Universe is made of stories not of atoms.  

Want dit is precies waar ik in geloof. De wereld waar wij vandaag de dag in leven is opgebouwd uit verhalen. We kopen niet meer iets omdat we het in pure essentie nodig hebben. Alhoewel, kijk maar eens op de verpakkingen van wat je eet. Wedden dat daar een verhaal opstaat? Misschien in afbeeldingen, misschien in tekst. Maar onbewust maken we heel veel keuzes op basis van de verhalen die we horen. 

Dat is overigens niet iets verkeerds hoor. Want juist door verhalen weten we beter wat wel goed bij ons past en wat niet. We zijn ons meer bewust van onze behoefte. Door als yogadocent in te spelen op die behoefte kun je ook beter ontdekken welke deelnemer bij jou past. Want wat ik altijd zeg is: yoga is voor iedereen, maar jij bent niet voor iedereen! 

Leer jouw unieke doelgroep aanspreken 

Storytelling gaat jou dus helpen om jouw persoonlijke verhaal, jouw persoonlijke missie en jouw persoonlijke intentie om te zetten in een helder en grijpbaar verhaal. Dat verhaal gaat jou vervolgens weer helpen om de juiste doelgroep naar je lessen te krijgen. Of om die retraitedag vol te krijgen. En vooral ook om jouw unieke doelgroep vanuit jouw persoonlijke kern te kunnen helpen. 

Ik kan uren over storytelling kletsen. De komende weken neem ik je mee in alles wat je wilt weten over jouw yoga business en de kracht van storytelling. Dit is de basis om jouw yoga business een flinke kick start te geven.